Finance4Learning
voor
Trainingsinstituten

Waarom financieren?

De wereld verandert razendsnel. We moeten allemaal permanent nieuwe vaardigheden aanleren en kennis aanleren om relevant te blijven. Als we dat doen, dan vergroten we de kansen op arbeidsmarkt aanzienlijk. En organisaties zijn beter af met goed opgeleid personeel. Investeren in trainen is derhalve zeker gerechtvaardigd.

Het volgende van een relevante opleiding of training is een goede lange termijninvestering in jezelf. Maar ... negen van de 10 keer dient een training vooraf te worden betaald en bij Finance4Learning vragen we ons af waarom dat is? Je zou een investering op lange termijn toch moeten kunnen matchen met een financiering op lange termijn? Daarom bieden we trainingsinstituten de mogelijkheid aan hun particuliere cliënten te laten financieren. 

 

Geinteresseerd  in het aanbieden van financiering aan klanten?

U financiert cliënten al?

Misschien financiert u uw cliënten al? Zo ja, weet u wel zeker dat dit legaal is? De financiële wet- & regelgeving is niet mals en de AFM deelt enorme boetes uit. Misschien dat uw instituut per ongeluk krediet verstrekt aan consumenten? Gezien de forse veranderingen in wet- & regelgeving zou dat zo maar het geval kunnen zijn. En zelfs als uw huidige vorm van leverancierskrediet binnen de wettelijke kaders blijft, heeft u dan de all-in kosten ervan wel eens uitgerekend? De kosten van oninbare vorderingen, incassoprocedures, managementtijd, kosten accountancy, etc zouden zo maar 10% van de totale portefeuille kunnen bedragen. 

Neem contact over het laten groeien van uw instituut

Het verstrekken van krediet is in veel branches de regel. Bijvoorbeeld telefoons en auto's worden enorm vaak op afbetaling gekocht. Daarbij gaat het er vaak om wat mensen zich op maandbasis kunnen veroorloven en niet per se wat de totaalprijs is. Een telefoon van duizend euro wordt gekocht omdat deze per maand slechts ... euro kost. Wanneer u de klant wél een financiering kunt aanbieden en de concurrent niet, dan geeft u dat direct een concurrentievoordeel.

Trainingsinstituten waar we mee werken wordt tussen de 40% en 60% van de opleidingen gefinancierd. De financiering zelf managen is enorm veel werk en blijkt kostbaar (ruim 10% van het uitgeleende bedrag aan kosten).  Door met Finance4Learning te werken wordt:

  • veel tijd en zeker 10% aan kosten bespaard;
  • het werkkapitaal drastisch verbeterd (het instituut wordt 100% vooraf betaald); en
  • de focus van het instituut weer daar gelegd waar deze hoort: het vermarkten en verzorgen van kwalitatief hoogwaardige trainingen.

Of u afnemers al financiering verstrekt of niet, contact opnemen kan zeker geen kwaad.

 

Neem contact met ons op

Over Finance4Learning

We zijn al meer dan 25 jaar internationaal actief in trainingen en opleidingen. Daardoor hebben we een goed begrip van de behoeftes van onze zakelijke cliënten, trainingsinstituten en deelnemers. Met grote regelmaat werden we geconfronteerd met de problematiek rondom financiering. Het bleek niet mogelijk om een lange termijn investering in jezelf - en een training of opleiding is dat vrijwel per definitie - te matchen met een langjarige financiering. We stroopten de markt af op zoek naar een oplossing - en deze bleek nog niet te bestaan. Finance4Learning ontwikkelde daarom samen met Santander Consumer Finance Benelux bv een maatwerkoplossing voor deze markt. Neem gerust contact op over onze exclusieve relatie met Santander.

 

Meer informatie over onze samenwerking met Santander

Contact

We zijn gevestigd in Amsterdam, Brussel, Dublin en Kopenhagen en zien uit naar contact! 

Neem contact met ons op